CHICU: Creditul de la FMI va fi distribuit în bugetul de stat în condițiile pronosticurilor de diminuare a creșterii economice

Creditul de urgență în sumă de 235 de milioane de dolari acordat de Fondul Monetar Internațional (FMI) Republicii Moldova va fi distribuit în bugetul de stat în condițiile...

Creditul de urgență în sumă de 235 de milioane de dolari acordat de Fondul Monetar Internațional (FMI) Republicii Moldova va fi distribuit în bugetul de stat în condițiile pronosticurilor de diminuare a creșterii economice. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința săptămânală de la Președinție.

Potrivit premierului, Guvernul a solicitat FMI, în luna martie, acest suport bugetar pentru a-i permite Republicii Moldova să-și acopere necesitățile urgente legate de balanța de plăți ce au apărut din cauza pandemiei de COVID-19.

Guvernul Republicii Moldova se va întruni astăzi, 21 aprilie, în ședință pentru a aproba creditul FMI. Documentul va fi transmis imediat în Parlament. Premierul și-a exprimat speranță că săptămâna aceasta creditul va fi dezbătut și votat de forul legislativ.

In this article