Chicu anunță că nu va ieși în piață pe 21 mai: „Deocamdată nu putem păși alături de uzurpatori”

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fostul premier, este sigur că mai devreme sau mai târziu partenerii noștri europeni vor înțelege că au fost induși în eroare și...

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fostul premier, este sigur că mai devreme sau mai târziu partenerii noștri europeni vor înțelege că au fost induși în eroare și că, susținându-o pe Sandu, nu au susținut poporul moldovenesc, ci un grup de hoți, corupți și uzurpatori, transmite enews.md.

Cele două euro-evenimente de anvergură, 21 mai și 1 iunie, pe care conducerea țării și presa pro-guvernamentală le prezintă ca fiind ceva măreț și epocal, nu sunt altceva decât o manipulare de PR pentru a distrage atenția opiniei publice de la monstruoasa degradare economică și socială în care este împotmolită țara noastră cu implicarea directă a PAS.

“Pe 21 mai se va încerca să se creeze aparența că poporul se află în spatele Maiei Sandu, deși toată lumea știe că nu este absolut deloc așa. La Eurosummitul din 1 iunie, tot ea îi va asigura pe liderii europeni că reprezintă întreaga Moldovă, dar de fapt ea reprezintă doar un grup de hoți, corupți și uzurpatori care au pus stăpânire pe țară. Sper că într-o zi acest lucru va ajunge la partenerii noștri europeni, așa cum a ajuns deja la ei în 2014, când au susținut acea putere criminală care a furat un miliard, a furat aeroportul, iar Maia Sandu a fost și ea parte integrantă a acestora”, a declarat Chicu.

În opinia sa, nicio forță politică sănătoasă din Republica Moldova, nicio persoană cu demnitate nu ar trebui să participe la așa-zisul marș de pe 21 mai, care se numește în mod patetic Marea Adunare Națională.

“În stare de urgență, când prețurile la gaze sunt de 6 ori mai mari decât înainte de venirea Maiei Sandu la putere și de 3 ori mai mari decât prețurile de pe piață, este nedemn să participi și să mărșăluiești alături de Spînu, care a dus țara la ruină, alături de Grosu, care practic a distrus parlamentarismul în Moldova sau alături de Sandu, care și-a pus rudele membrilor de partid peste tot și a distrus de fapt statalitatea moldovenească”, a declarat Chicu, adăugând că partidul său nu va ieși în piață pe 21 mai și o va face doar cu mai multe condiții – retragerea stării de urgență, stoparea politizării instituțiilor statului și batjocorirea justiției, revenirea profesioniștilor la putere etc.

“Dacă vor face toate acestea, atunci vom putea spune că încep să acționeze “în stil european”, dar deocamdată nu putem păși alături de uzurpatori. Cei care se grăbesc să o ajute pe Sandu în organizarea acestei extravaganțe, a acestui spectacol, cred că fac o mare greșeală”, este sigur Chicu.

El crede că cele două evenimente care urmează să aibă loc nu sunt altceva decât un ceremonial de PR pentru cel de-al doilea mandat prezidențial râvnit de Maia Sandu.

“Cred că prin acest summit Sandu vrea să-și lanseze triumfal campania prezidențială și să dea tonul pentru alegerile locale. Nu vor exista rezultate reale ale acestui summit pentru Republica Moldova, mă refer în termeni materiali. Ei pot conveni asupra unor împrumuturi, care vor fi cheltuite pe gaze la fel cum au făcut-o și în toamna anului viitor. Maia Sandu nu are altceva decât să continue să divizeze societatea pe criterii geopolitice”, se arată convins Chicu.

In this article