Chicu: Acordul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu Avia Invest va fi reziliat

Premierul Ion Chicu a declarat că acordul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu Avia Invest va fi reziliat, deoarece compania nu și-a îndeplinit obligațiunile de edificare a...

Premierul Ion Chicu a declarat că acordul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu Avia Invest va fi reziliat, deoarece compania nu și-a îndeplinit obligațiunile de edificare a obiectivelor concesionale.

”Nu și-a îndeplinit nici etapa I de investiții, nici etapa II și nu a venit cu acea garanție de bună execuție de 1 milion de euro”, a spus Chicu.

Potrivit șefului Guvernului, contractul de concesiune prevede clar posibilitatea rezilierii acordului, atunci când compania nu-și îndeplinește obligațiunile.

Agenția Proprietății Publice a anunțat că a reziliat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău și i-a solicitat companiei SRL „Avia Invest” să restituie bunurile. Rezilierea a avut loc în data de 8 iulie 2020. Potrivit APP, „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro. Totodată, compania nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 milion de euro.

Amintim,  în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a anunțat că APP a reziliat contractul cu „Avia Invest”.

In this article