Cheltuielile din Bugetul de stat vor fi majorate cu peste un miliard de lei

În cel mai apropiat timp, Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la Buget pentru anul 2020. Documentul prevede majorarea cheltuielilor cu peste un miliard de lei. Despre...

În cel mai apropiat timp, Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la Buget pentru anul 2020. Documentul prevede majorarea cheltuielilor cu peste un miliard de lei. Despre aceasta a povestit președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, în cadrul unei conferințe de presă. Socialistul a declarat că aceste rectificări au fost discutate, luni, în cadrul ședinței Consiliului Coaliției de guvernare.

Potrivit lui Golovatiuc, banii vor fi cheltuiți pentru proiectele sociale, propuse de președintele țării, Igor Dodon, și deputații PSRM – PDM. Astfel, 660 de mii de pensionari, care au o pensie de până la 3000 lei, vor primi câte 700 de lei fiecare. Se planifică ca salariile lucrătorilor medicali să fie dublate.

„În Parlament deja a ajuns proiectul de Lege, ce prevede ca moștenitorii lucrătorilor medicali, care au decedat din cauza COVID-19 să primească compensații – 50% din salariul mediu al persoanei decedate va primi unul dintre soți, 75% – copiii și 50% – părinții. Totodată, în proiect vor fi incluse mai multe măsuri de susținere a mediului de afaceri și proiecte sociale”, a mai spus Golovatiuc.

Deputatul socialist a declarat că în pofida crizei mondiale, provocate de COVID-19, Guvernul Chicu a reușit să facă față situației. „Deja în iunie avem venituri la buget mai mari, decât în aceeași perioadă a anului 2019. Asta chiar dacă în martie și aprilie am avut venituri mai mici cu până la 40%”, a mai spus Golovatiuc.

In this article