Cetățenii au donat peste 22,3 milioane de lei pentru combaterea infecției COVID

Cetățenii simpli și agenții economici au donat, până la această dată, peste 22,3 milioane de lei pentru combaterea infecției COVID-19. Potrivit informației prezentate de Ministerul Finanțelor, aceste mijloace...

Cetățenii simpli și agenții economici au donat, până la această dată, peste 22,3 milioane de lei pentru combaterea infecției COVID-19. Potrivit informației prezentate de Ministerul Finanțelor, aceste mijloace au fost transferate în Fondul de Intervenție al Guvernului.

Astfel, peste 5,86 de milioane de lei din aceste donații au fost alocate pentru achiziționarea a 51.428 de combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii de lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care s-au infectat la locul de muncă.

De asemenea, alte 6 milioane lei au fost alocate pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. Donațiile pot fi făcute și prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

In this article