Cetățeanul rus, Renato Usatîi, va fi pus azi sub acuzare de anchetatorii de la Moscova

Anchetatorii ruși, astăzi, îi vor înainta învinuirea primarului de Bălți, Renato Usatîi în dosarul Laundromat. Potrivit canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ, după ce va fi pus sub acuzare, judecătorii...

Anchetatorii ruși, astăzi, îi vor înainta învinuirea primarului de Bălți, Renato Usatîi în dosarul Laundromat. Potrivit canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ, după ce va fi pus sub acuzare, judecătorii îi vor dicta și un mandat de arest, ulterior Usatîi va fi anunțat în căutare internațională.

„Cu privire la căutarea în Interpol, pe timpuri Renato Usatîi și-a întins o cursă. Când se ascundea în Federația Rusă, într-un alt dosar, el a fost chemat la audieri. Atunci, Usatîi i-a prezentat anchetatorului pașaportul cetățeanului Federației Ruse, Renato Usatîi. În protocol, el a indicat că deține doar cetățenie rusă. În cazul în care Renato Usatîi este cetățean rus, orice țară, inclusiv Republica Moldova, are tot dreptul să-l predea țării de baștină, adică Rusiei”, se arată în mesajul canalului de Telegram.

Potrivit anchetatorilor ruși, Renato Usatîi este acuzat de spălare de bani, care erau furați de la Căile Ferate ale Rusiei. Recent, primarul de Bălți a recunoscut în cadrul unei emisiuni că a primit citație de la anchetatorii ruși și că este acuzat de organizarea unei grupări criminale.

In this article