Cetățean străin – reținut în colaborare cu „Frontex,” după ce a încercat repetat să violeze o adolescentă, remunerată anticipat cu 50 EUR

Procuratura raionului Ștefan Vodă anunță reținerea unui cetățean străin, care a încercat în iunie și iulie 2023 să violeze o adolescentă cu vârsta de 15 ani din același...

Procuratura raionului Ștefan Vodă anunță reținerea unui cetățean străin, care a încercat în iunie și iulie 2023 să violeze o adolescentă cu vârsta de 15 ani din același raion.

Prima încercare a avut loc la sfârșitul lunii iunie. Atunci, bănuitul cu vârsta de 53 de ani a făcut cunoștință cu adolescenta, după ce a văzut-o că făcea autostopul la stația din satul din Ștefan Vodă din care acesta ieșea cu mașina, spre Anenii Noi. Însă, după cinci minute de călătorie, acesta a parcat mașina în spatele unui obiectiv tehnic părăsit pe care l-a ochit, denumit de localnici „locul iubirii” și a încercat să o convingă să întrețină relații sexuale. Ulterior, acesta a depus și efort fizic pentru ca să-și atingă scopul. Totuși, adolescenta a reușit să formeze „112” și chiar dacă a scăpat telefonul din mâini și nu a reușit să alerteze autoritățile, bărbatul și-a încetat acțiunile de constrângere.

Acesta i-a oferit adolescentei o bancnotă de 50 EUR în calitate de avans, dacă va accepta să întrețină relații sexuale data viitoare. Astfel, aceștia și-au continuat călătoria – peste 50 de kilometri, până la Anenii Noi. La despărțire, acesta a constrâns-o să-l apeleze, iar apoi i-a înregistrat numărul.

Peste aproximativ o săptămână, cu puțin timp înainte să revină în Moldova, cetățeanul străin a contactat-o pe adolescentă și i-a reamintit despre „înțelegere.” Adolescenta, însă, și-a anunțat mama care a alertat autoritățile, iar în locul acesteia la întâlnirea cu bărbatul au sosit oamenii legii care l-au și reținut pentru 72 de ore. Acum, oamenii legii cercetează probele, iar procurorii din Ștefan Vodă urmează să decidă dacă vor solicita aplicarea arestului preventiv față de bănuit. În proces, Inspectoratul de Poliție local a colaborat cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră „Frontex”, nemijlocit cu agenții dislocați în raionul Ștefan Vodă, care au contribuit la informarea oamenilor legii despre faptul că bănuitul a fost cercetat și în alte cazuri pentru violență sexuală, în afara țării, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoarea.

După ce mama adolescentei a anunțat autoritățile, iar bănuitul a fost retinut, acum victima beneficiază de consiliere specializată pentru minori. Investigațiile continuă, timp în care bănuitul beneficiază de prezumția nevinovăției și alte garanții procedurale prevăzute de lege.

In this article