Cercetat și fără mașină, după ce a prezentat acte falsificate

Un cetățean străin și-a justificat ilegalitatea prin faptul că ar fi fost victima unei tâlhării, iar ca rezultat a rămas fără documente. În aceste circumstanțe ar fi apelat...

Un cetățean străin și-a justificat ilegalitatea prin faptul că ar fi fost victima unei tâlhării, iar ca rezultat a rămas fără documente. În aceste circumstanțe ar fi apelat la un intermediar și contra sumei de 15 mii hrivne a intrat în posesia unui permis de conducere și a unui certificat de înmatriculare, ambele falsificate.

Sunt declarațiile unui cetățean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, depistat cu acte falsificate la trecerea frontierei prin PTF Giurgiulești-Galați. Tânărul s-a prezentat pe direcția intrare în R. Moldova la volanul unui Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

În timpul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au constatat că documentele pentru mijlocul de transport sunt falsificate. La cele depistate, persoana din start și-a recunoscut fapta ilegală.

În repercusiune, documentele au fost ridicate pentru ulterioara expertiză tehnico-judiciară, iar mașina indisponibilizată pe teritoriul SPF Giurgiulești, până la încheierea cercetărilor. Persoanei i-a fost autorizată intrarea în Moldova.

In this article