Cele 12 percheziții de miercuri la companiile importatoare de carne au vizat circa 480 tone de marfă congelată

Angajații Direcției investigații complexe ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat marți 12 percheziții în Chișinău, la patru companii de importare și comercializare a cărnii, care...

Angajații Direcției investigații complexe ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat marți 12 percheziții în Chișinău, la patru companii de importare și comercializare a cărnii, care ar fi periculoasă pentru viața și sănătatea cumpărătorilor.

 

Perchezițiile au vizat depozitele frigorifice cu circa 480 tone de carne, oficiile companiilor și automobilele acestora. În rezultat, au fost ridicate acte contabile, înscrisuri de ciornă și dispozitive electronice.

 

Acestea vor fi cercetate și coraportate la rezultatele expertizelor solicitate de procurorii PCCOCS de la angajații Agenției Naționale Siguranța Alimentelor și ai Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare, care au prelevat mostre din loturile de carne vizate.

Ulterior, vor fi audiați responsabilii din cele patru companii, care potrivit datelor din dosar ar fi pus în vânzare în mod conștient produse periculoase pentru clienți și ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat.

 

Până la prezentarea rezultatelor expertizelor numite, investigațiile continuă, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article