Cel puțin un mort la Marea Neagră, după ce o rachetă a lovit un vapor civil

Armata ucraineană susține că o rachetă rusească a lovit un vas civil, care naviga sub drapel liberian în Marea Neagră, informează Rador Radio România. O persoană şi-a pierdut...

Armata ucraineană susține că o rachetă rusească a lovit un vas civil, care naviga sub drapel liberian în Marea Neagră, informează Rador Radio România. O persoană şi-a pierdut viaţa, potrivit armatei ucrainene.

Armata rusă a lansat un atac cu rachete în direcția unuia dintre porturile Odesa și a lovit o navă străină, transmite serviciul de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, relatează Unian. “Continuând teroarea transportului maritim civil, inamicul a lovit insidios cu o rachetă antiradar X-31P în direcția unuia dintre porturile regiunii Odesa din avioane tactice din Marea Neagră”, a declarat armata ucraineană.

Racheta a lovit o navă civilă, aflată sub pavilionul Liberiei, în momentul în care intra în port. Potrivit serviciului de presă mai sus amintit, trei oameni din echipaj, cetățeni din Filipine, au fost răniți, iar unul dintre ei a fost spitalizat.

“Pilotul a fost ucis, un alt lucrător portuar a fost rănit. Rusia a confirmat încă o dată statutul de țară teroristă la scară internațională”, a subliniat serviciul de presă.

Până la publicarea acestei știri partea rusă nu a comentat incidentul.

sursa

In this article