Cel puţin 19 persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş într-un centru educaţional din Kabul

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi alte 27 rănite într-un atac sinucigaş vineri dimineaţa, într-un centru educaţional din Kabul, Afganistan, care pregăteşte elevii pentru examenele de...

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi alte 27 rănite într-un atac sinucigaş vineri dimineaţa, într-un centru educaţional din Kabul, Afganistan, care pregăteşte elevii pentru examenele de admitere la universitate, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează AFP.

”Elevii se pregăteau pentru un examen când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în acest centru educaţional. Din păcate, 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Khalid Zadran.

 

Acest centru educaţional pregăteşte elevii pentru examenele de admitere la universitate. Echipele de securitate sunt la faţa locului, natura atacului şi detaliile victimelor urmând a fi comunicate ulterior.

”Atacarea ţintelor civile dovedeşte cruzimea inumană a inamicului şi lipsa standardelor morale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor.

Videoclipurile postate pe reţelele sociale şi fotografiile publicate de presa locală arată victime însângerate transportate de la locul exploziei.

Pe 20 aprilie, cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte douăzeci şi patru au fost rănite în două explozii care au lovit o şcoală de băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei. Dasht-e-Barchi a fost lovit în ultimii ani şi de la revenirea la putere a talibanilor de mai multe atacuri revendicate de EI-K, filiala regională a grupării Stat Islamic, care îi consideră pe hazari eretici.

In this article