Cel puțin 13 morți într-un incendiu, într-un club de noapte din Spania

Cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Murcia, în sud-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de urgenţă, adăugând că salvatorii...

Cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Murcia, în sud-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de urgenţă, adăugând că salvatorii caută în continuare persoane dispărute în urma incendiului.

“Cred că am plecat cu 30 de secunde până la 1 minut înainte ca alarmele să se declanşeze şi să se stingă toate luminile, iar oamenii au început să strige că a fost un incendiu”, a declarat un supravieţuitor, care nu a fost identificat.

Diego Seral, de la Poliţia Naţională din Spania, a declarat reporterilor că morţii au fost găsiţi în clubul de noapte Fonda, unul dintre cele trei cluburi alăturate, care a suferit majoritatea pagubelor provocate de incendiu, inclusiv prăbuşirea acoperişului, a adăugat el.
Prăbuşirea a îngreunat localizarea victimelor şi a fost dificil să se stabilească unde anume a început incendiul, a spus el.

Identificarea victimelor va dura ceva timp, a declarat Seral. Serviciile de urgenţă au dat un bilanţ de 13 morţi, care a crescut în mod constant pe parcursul zilei. Cauza incendiului este în curs de investigare.

Anterior, primarul din Murcia, Jose Ballesta, a declarat reporterilor că şapte cadavre au fost găsite în aceeaşi zonă de la primul etaj, unde a izbucnit incendiul, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al clubului de noapte Teatre, Maria Dolores Albellan, a declarat reporterilor că incendiul a izbucnit în clubul vecin, La Fonda, înainte de a se răspândi în cele două cluburi alăturate.

Presa spaniolă a relatat că în acel moment aveau loc mai multe festivităţi de aniversare.

Ballesta a declarat trei zile de doliu pentru cei care au murit. Steagurile au fost coborâte la jumătate de catarg în faţa Primăriei din Murcia.

“Suntem devastaţi”, a declarat Ballesta la canalul de televiziune spaniol 24h, adăugând că salvatorii căutau în continuare mai multe persoane date dispărute.

Ballesta a declarat că incendiul a izbucnit în jurul orei 6 dimineaţa şi că acum a fost pus sub control.

Patru persoane au fost tratate la spital pentru inhalarea de fum.

In this article