Cel mai bogat om din Europa se retrage și a ales un urmaș surpriză

Cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, proprietarul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, îşi pregăteşte urmaşul: fiul lui, Frédéric, preia conducerea diviziei de ceasuri la...

Cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, proprietarul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, îşi pregăteşte urmaşul: fiul lui, Frédéric, preia conducerea diviziei de ceasuri la numai 29 de ani. Arnault are o avere estimată la peste 200 de miliarde de euro și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Fiul lui Bernard Arnault, Frédéric, a fost numit director executiv al diviziei de ceasuri a LVMH, un rol despre care spune că va avea ca rezultat “o colaborare mai strânsă” cu tatăl său miliardar, scrie ZF.

Promovarea tânărului de 29 de ani va fi urmărită îndeaproape ca un posibil semn al pregătirilor de succesiune şi cine este sus sau jos printre cei cinci copii Arnault care se aşteaptă să îi succeadă într-o zi fondatorului grupului francez de lux, în vârstă de 74 de ani.

Al patrulea copil al magnatului

Frédéric, care este al patrulea cel mai tânăr copil al lui Arnault, va începe săptămâna viitoare şi va supraveghea mărcile TAG Heuer, Hublot şi Zenith. Poziţia înseamnă că va începe să petreacă mai mult timp la Paris, a declarat acesta într-un interviu.

“Voi fi în continuare foarte dedicat ceasurilor, dar voi lucra mai îndeaproape cu el la proiecte strategice”, a declarat el pentru Financial Times.

“Succesiunea nu este un subiect la care să ne gândim astăzi. Va veni la timpul potrivit. Iar el este un maestru al sincronizării”, a adăugat el, referindu-se la tatăl său.

El s-a alăturat companiei TAG Heuer, care are sediul în La Chaux-de-Fonds, Elveţia, în 2017, preluând funcţia de director general trei ani mai târziu, cu mandatul de a “ridica produsul şi marca”, a spus el, pentru a muta poziţionarea acesteia la un nivel de preţ de lux.

In this article