Cei care vor procura vaccin anti-COVID vor fi scutiți de taxe. Inițiativa a fost susținută de Parlament

Parlamentul a susținut proiectul de lege al PSRM care prevede instituirea facilităților fiscale la procurarea vaccinului anti-COVID-19 pe perioada stării de urgență și a stării de urgență în...

Parlamentul a susținut proiectul de lege al PSRM care prevede instituirea facilităților fiscale la procurarea vaccinului anti-COVID-19 pe perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică. Documentul a fost votat, în ansamblu, de 68 de deputați.

Inițiativa prevede instituirea facilităților fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID-19 prin scutirea acestora de TVA fără de deducere, taxa vamala și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale. Este vorba despre vaccinurile care vor fi procurate din sursele financiare ale statului.

Potrivit autorilor inițiativei, aceste măsuri vor accelera procesul de imunizare în masă a populației. Totodată, facilitățile vor încuraja agenții economici să importe și să livreze pe teritoriul țării vaccinurile anti-COVID-19 procurate din banii statului.

Săptămâna trecută, Parlamentul a votat o lege care prevede simplificarea și accelerarea procedurii de procurare a vaccinurilor anticoronavirus.

In this article