CEC limitează Primăria Chișinău în informarea locuitorilor despre realizările făcute în capitală

Primăriei Chișinău i s-a interzis să ofere informații pentru ce a cheltuit și cum a cheltuit banii pentru cele peste 1000 de proiecte realizate în municipiu. Edilul Ion...

Primăriei Chișinău i s-a interzis să ofere informații pentru ce a cheltuit și cum a cheltuit banii pentru cele peste 1000 de proiecte realizate în municipiu. Edilul Ion Ceban susține că piedicile sunt puse în continuare de Comisia Electorală Centrală și delegații PAS în această instituție. 

”Dar iată ca PAS-ul, fără a ne arăta contractele cele mai scumpe la Gaz în cea mai săracă țară, contractele la energia electrică de câteva ori și înțelegerile cu stânga Nistrului, lucrurile proaste la calea ferată, unde au deraiat vagoane de mărfuri, bine că nu de pasageri, creditele de miliarde de lei luate și până azi nu știm pentru ce au cheltuit. CEC limitează Primăria Chișinău în informarea locuitorilor despre realizările făcute în capitală și limitează dreptul la informarea cetățenilor din prima sursă. Asta în condițiile în care, conform Legii Administrației Publice Locale, primăriile sunt obligate să informeze cetățenii”, susține Ion Ceban. 

Primarul Capitalei a precizat că în informațiile publice, distribuite de Primărie, nu se regăsesc elemente de agitație electorală ținând cont că aceste materiale sunt elaborate cu mult înaintea perioadei electorale și mai exact aproximativ de 2 ani.

Totodată, precizez că membrii CEC, care sunt din PAS, nici nu observă campania electorală începută demult de PAS, care distribuie materiale electorale în toată capitala. 

”Plus la toate, azi am văzut informația, precum că Guvernul Republicii Moldova este în top 10 utilizatori din Moldova, care cheltuie cei mai mulți bani pentru publicitate pe Facebook. Și cel mai grav: Publicitate directă politică pe bani publici. Primăria Chișinău se va conforma deciziei. Chiar dacă sunt ilegale, noi le executăm. Dar vom ataca în toate instanțele decizia și vom informa instituțiile internaționale”, a declarat Ion Ceban. 

Edilul a declarat că va insista în continuare ca membra PAS, Angelica Caraman, președinta CEC, să își dea demisia.

In this article