CEC a respins înregistrarea blocului „Victorie-Pobeda”

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a refuzat astăzi cererea de înregistrare a Blocului Electoral „Victorie-Pobeda” la scrutinul din toamnă. Decizia a fost susținută de șase membri ai comisiei. Membrii...

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a refuzat astăzi cererea de înregistrare a Blocului Electoral „Victorie-Pobeda” la scrutinul din toamnă. Decizia a fost susținută de șase membri ai comisiei.

Membrii CEC au evidențiat că conform legislației nu poate fi înregistrat un bloc electoral cu o denumire a unei formațiuni ce deja este înregistrată. Ei au anunțat că vor cere Autorității Naționale de Integritate să verifice averea unor membri ai blocului care nu și-au declarat proprietățile.

De asemenea, membrii CEC au precizat că reprezentanții „Victorie-Pobeda” nu au comunicat informații despre finanțarea campaniei electorale și cine este conducător al formațiunii.

Reprezentanții blocului au anunțat că vor contesta decizia CEC.

Blocul „Victorie-Pobeda” urma să fie format din patru partide: „Șansă”, „Renaștere”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie”, secretar executiv fiind propusă Marina Tauber.

Pe 20 octombrie cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la referendum și la alegerile președintelui.

In this article