Ceban:”Peste 12 mii de m2 de drum au fost asfaltați în ultima săptămâna”

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău, continuă! Doar în perioada 20-26 iunie, curent, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală...

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău, continuă! Doar în perioada 20-26 iunie, curent, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 12 mii m2, iar alți peste 7 mii m2 de carosabil au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă. Informația a fost prezentată de primarul general, Ion Ceban.

“Cel mai mare volum de lucrări (10,5 mii m2) a fost executat pe bd. Dacia. În paralel cu lucrările de reparație a receptoarelor pluviale și a fântânilor de vizitare, bulevardul a fost pregătit pentru aplicarea tratamentului bituminos. Pe str. 27 Martie 1918, continuă amenajarea stratului de egalizare, în paralel cu lucrări de salubrizare, ridicare, coborâre sau instalare a fântânilor de vizitare”, a menționat edilul.

Totodată, lucrări de demontare și montare a bordurilor s-au făcut pe str. Socoleni, str. Sarmizegetusa, str. Calea Ieșilor, bd. Renașterii Naționale, str. A. Saharov. Tot pe str. A. Saharov s-a montat pavaj pe zona pietonală iar pe str. Ghidighici s-au făcut acțiuni de nivelare a platformei de parcare.

“Au continuat lucrările de reparație și întreținere a canalizării pluviale, intervenindu-se cu lucrări de ridicare, coborâre sau instalare la 50 elemente pluviale și fântâni de vizitare, în timp ce alte 133 unități au fost curățate de reziduuri sau spălate. A fost asigurată mentenanța a 42 de indicatoarelor rutiere. A fost aplicat marcaj rutier transversal pe o suprafață totală de peste 660 m2. Marcajele au fost reînnoite pe străzile Ion Creangă, Gr. Vieru, Mitropolit B. Bodoni, A. Pușkin, Grenoble”, a specificat Ceban.

Alte lucrări de reparație, efectuate de către agenții economici contractați: Pe str. Kiev, a fost asfaltată zona pietonală pe partea pară, anterior aici au fost amenajate locurile de parcare. În sectorul Botanica se lucrează la reparația acceselor în curțile de blocuri. Totodată au fost asfaltate accesele către AMT Botanica. În curtea blocurilor de pe str. D. Rîșcanu 2 – str. Andrei Doga 25 A – str. Aerodromului 2, a fost finalizate lucrările de asfaltare.

În parcarea din zona Parcului Dendrariu au continuat lucrările de aplicare a pavajului.

In this article