Ceban: Vom promova activ evenimentele dedicate transportului alternativ

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a mulțumit echipei Primăriei și celor peste 30 de parteneri, care au contribuit la organizarea în premieră a Festivalului Transportului Alternativ – Alternocity Chișinău...

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a mulțumit echipei Primăriei și celor peste 30 de parteneri, care au contribuit la organizarea în premieră a Festivalului Transportului Alternativ – Alternocity Chișinău 2022. Primarul susține că astfel de evenimente trebuie să devină o tradiție pentru oraș.

”Mulțumesc tuturor celor care au venit cu diverse concursuri, dar și prezentări, inclusiv în domeniul sportului, pentru a face ziua plină și interesantă pentru cei prezenți. A fost așteptat fiecare doritor, cei care practică transportul alternativ sau cei care doresc să petreacă timpul liber. Mă bucur că în ultimele luni, am reușit să facem, o dată la câteva săptămâni, un traseu prin tot orașul cu bicicletele și trotinetele. Duminică am închis chiar și un segment din strada Albișoara pentru a participa la un eveniment inedit – Alternocity”, a declarat Ion Ceban.

Scopul evenimentului, potrivit primarului, a fost de a promova mersul pe jos, folosirea bicicletelor, trotinetelor, rolelor, precum și a altor forme de deplasare.

”Cât privește infrastructura orașului, pentru cei care zic că nu se face nimic la acest subiect. În toate proiectele de infrastructură care sunt reabilitate în ultimii ani se ține cont de necesitățile oamenilor. Bordurile sunt coborâte la trotuare, benzi dedicate, inclusiv unde pot merge cei cu transportul alternativ, în parcurile noi sunt create condiții pentru bicicliști, pe aleea Mircea cel Bătrân avem pistă pentru bicicliști, Parcul „La Izvor” etc. Da, mai avem mult de muncit, dar toate acestea nu erau cu 3 ani în urmă nicăieri, iar cele realizate, le construim treptat, cu același buget. Vom mai avea astfel de evenimente și invit toată lumea să participle”, a mai adăugat primarul.

În toamna acestui an, urmează să mai fie organizat un eveniment similar Festivalului ”Alternocity”. Este vorba de Săptămâna Europeană a Mobilității, ce se va desfășura în perioada 16-22 septembrie. În Chișinău, în această perioadă, vor fi organizate mai multe activități, campanii de informare și evenimente în aer liber.

In this article