Ceban se bucură de un sprijin covârșitor și va câștiga următoarele alegeri locale din Chișinău din primul tur

Edilul Capitalei, Ion Ceban, se bucură de un sprijin covârșitor și va câștiga următoarele alegeri locale din Chișinău din primul tur. Concluzia se regăsește în cel mai recent...

Edilul Capitalei, Ion Ceban, se bucură de un sprijin covârșitor și va câștiga următoarele alegeri locale din Chișinău din primul tur. Concluzia se regăsește în cel mai recent sondaj prezentat de compania Magenta Consulting.

Potrivit studiului, primarul general Ion Ceban ar obține 60 la sută din voturi la următorul scrutin local. La mare distanță, cu 18% din preferințele intervievaților, se află candidatul PAS, urmat de un candidat al unui alt partid sau unul independent. Reprezentantul Partidului Șor ar acumula 4%, iar candidatul PSRM/PCRM – 2 la sută.

Același sondaj arată că 73 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că vor vota cu siguranță și cel mai probabil cu Ion Ceban. De asemenea, în toate posibilele scenarii, Ion Ceban ar câștiga în fața tuturor candidaților, cum ar fi de exemplu Andrei Spînu sau Victor Chironda, cu peste 70 la sută.

Sondajul Magenta Consulting mai arată că, pentru fotoliul de primar, cei mai mulți moldoveni își doresc un candidat proeuropean. Totodată, cei mai mulți intervievați susțin că un pretendent la primărie trebuie să fie bărbat, să aibă peste 40 de ani, să fie căsătorit, să aibă copii, studii superioare și experiență în politică.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion de 1421 de persoane. Marja de eroare este de 2,9%.

In this article