Ceban rămâne impresionat de schimbările ce au avut loc în Brașov și ar vrea ca astfel să arate și orașul Chișinău

Orașul Brașov a avut parte de regenerare urbană. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care se află într-o vizită oficială în România.  Ceban spune că rămâne...

Orașul Brașov a avut parte de regenerare urbană. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care se află într-o vizită oficială în România.

 Ceban spune că rămâne profund impresionat de schimbările ce au avut loc și ar vrea ca astfel de zonă să fie făcută și la Chișinău, în zona străzii Mesager.

„Vă prezint zona unde era fosta uzină distrusă (initial de avioane, ulterior de tractoare). Astăzi a fost creat un cartier model chiar pentru Sud-Estul Europei, unde toate standardele de urbanism sunt respectate. Exemplele de dezvoltare a infrastructurii sunt bune de preluat pentru Chișinău. Avem zone care merită să fie valorificate.

Este zona pe care aș vedeao ca dezvoltare pentru zona Buiucani și sectorul Rîșani, pentru Mesager. Așa ne-am dori să fie un cartier rezidențial cu toată infrastructura, începând cu zone verzi, parcări, clădiri nu prea înalte și totul la îndemână la 5 minute”, a declarat acesta.

Amintim că la Chișinău urmează să fie aprobate planul zonal pentru regiunea istorică a orașului.

In this article