Ceban: Peste 12 milioane de lei au fost investite pentru dezvoltarea suburbiei Ciorescu

Primăria Chișinău a investit, în ultimii trei ani, peste 12 milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare a suburbiei Ciorescu, o prioritate fiind infrastructura rutieră, acolo unde a...

Primăria Chișinău a investit, în ultimii trei ani, peste 12 milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare a suburbiei Ciorescu, o prioritate fiind infrastructura rutieră, acolo unde a fost alocată jumătate din sumă.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a organizat o vizită în comună, acolo unde s-a documentat despre mersul proiectelor, fiind însoțit de primarul din Ciorescu, Ivan Scripnic.

”Aproximativ 6 milioane de lei au fost investiții în modernizarea infrastructurii rutiere. Au fost reparate mai multe străzi și trotuare la Ciorescu și construite drumuri din beton în Goian. La Centrul de Sănătate, am cofinanțat lucrările de construcție a unei anexe, unde au fost amenajate cabinete ale medicilor de familie, sala de triaj și mai multe birouri administrative. În aceste lucrări, municipiul a investit peste 1,5 milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Tot în ultimii trei ani, la Ciorescu, a fost reabilitată Grădinița ”Licurici. Au fost renovate grupele, blocurile sanitare, scările, galeriile, cabinetele metodice, sala de festivități, a fost pavată curtea și urmează să fie construită și o sală de sport. Investiția municipalității în aceste lucrări a fost de peste 3 milioane de lei, a administrației locale – 1,2 milioane de lei. De asemenea, au fost reparate și curțile blocurilor de pe strada Moldova din localitate. Mai multe proiecte au fost realizate și în satul Goian din comuna Ciorescu.

”În satul Goian, am finanțat lucrările de betonare a drumurilor. Costul total a fost de 500 de mii de lei, dintre care contribuția Primăriei Chișinău a fost de 350 de mii de lei, a localității de 150 de mii de lei. Tot la Goian am susținut proiectul de reparație a Casei de Cultură. Din costul total de 300 de mii de lei, 210 mii de lei i-a alocat municipalitatea, restul administrația locală”, a mai declarat Ion Ceban.

Primarul a mai precizat că în trei ani au fost înnoite și unitățile de transport care circulă pe rutele de autobuz nr. 47 și 48, ce fac legătura dintre Capitală și suburbia Ciorescu.

In this article