Ceban: Mâine vom prezenta aplicația LIVE pentru transportul public

Primăria Chișinău lansează o platformă digitală de mobilitate urbană – aplicație pentru călători în transportul public care integrează date oferite în timp real de sistemul de GPS implementat...

Primăria Chișinău lansează o platformă digitală de mobilitate urbană – aplicație pentru călători în transportul public care integrează date oferite în timp real de sistemul de GPS implementat pe vehicule.

Potrivit primului general Ion Ceban, aceasta va fi prezentată public mâine într-o conferință de presă.
Edilul spune că aplicația integrează date oferite în timp real de sistemul de GPS implementat pe vehicule

„La eveniment vor participa Primarul general Ion Ceban, șefii Regiei Transport Electric Chișinău și ai Parcului Urban de Autobuze, șeful direcției generale mobilitate urbană și dezvoltatorul aplicației. După declarațiile oficialilor, vor fi oferite oportunități pentru întrebări și interviuri.

Digitalizarea transportului public este unul din obiectivele Primăriei Chișinău. Platforma de mobilitate urbană și aplicația de mobil pentru călători reprezintă un salt calitativ în această direcție”, a declarat Ceban.

Această aplicație este utilizată, de asemenea, în Cluj-Napoca și Iași, România.
Proiectul este parte a planului de transformare a transportului public în unul modern, confortabil și accesibil, implementat de Primăria Chișinău.

In this article