Ceban, îngrijorat de noua tulpină de Covid. Trebuie să facem un plan de acțiuni. Haideți să nu îl facem din capul nostru, dar cu specialiști. Avem nevoie de mai mult locuri la Centrul Covid

Chișinăul trebuie să fie pregătit pentru noua tulpină de Covid-19, omicron. Primarul general, Ion Ceban, afirmă că a avut dreptate atunci când a insistat la păstrarea spațiilor de...

Chișinăul trebuie să fie pregătit pentru noua tulpină de Covid-19, omicron. Primarul general, Ion Ceban, afirmă că a avut dreptate atunci când a insistat la păstrarea spațiilor de la Centrul Covid, de la MoldExpo.

Ceban mai spune că trebuie să se gândească o strategie și scenarii de lungă durată, cu privire la situația pandemică.

„Să nu ne conducem după ambiții și că cineva ne place s-au nu. Vom urmări cu atenție comportamentul noii tulpini Omicron, tulpina Sud-Africana care se pare ca ne va face în curând noi provocări. Nu facem prognoze, vom urma recomandările și constatările autoritarilor competente la nivel UE, inclusiv OMSi”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei a punctat că în municipiu se va merge pe unele acțiuni concrete. Ceban spune că vrea măsuri de prevenire prin creșterea vaccinărilor, dar și analizarea vaccinării cu doza a 3 a tuturor persoanelor, dar nu doar a unor categorii.

Pregătirea strategică și securizarea spațiilor medicale și a spitalelor municipale în caz că apare un nou val pandemic cu tulpina Sud-Africana. Procurări strategice de echipamente de protecție, echipamente medicale esențiale in pregătire către un nou val Omicron.

„Aici solicitam MS efectuarea imediată a procurorilor strategice imediate, pentru a avea în rezervă medicamente antivirale și altele conform protocolului de tratament Covid, procurarea concentratoarelor de oxigen și consumabilelor, asigurarea cu surse și în puncte de oxigen”, a precizat edilul.

Primarul a mai cerut pregatirea spațiilor medicale la Centrul Covid de la MoldExpo în caz de un nou val mare de internări, dar și respectarea regulilor de sănătate publică.

In this article