Ceban: În pofida piedicilor puse de Guvern, Primăria Chișinău în continuare va primi refugiați și elibera donații pentru acestea

În pofida piedicilor puse de Guvern, Primăria Chișinău în continuare va primi refugiați și elibera donații pentru acestea. Despre aceasta a vorbit edilul în cadrul unui live pe...

În pofida piedicilor puse de Guvern, Primăria Chișinău în continuare va primi refugiați și elibera donații pentru acestea. Despre aceasta a vorbit edilul în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook.

„Anunțul constă în următoarele: iată aici la Patria Lukoil, acestea sunt rafturile donate de Kauffland, care au fost aduse de la Moldexpo. Tot aici urmează să fie organizat depozitul. Locurile de cazare vor fi la etajul 2,3 și 4. La strada Studenților vor fi aduse toate bunurile donate de misiunile diplomatice și oamenii de bunii credință. După câte cunoașteți, ni s-a spus că să ne evacuăm de la Moldexpo. Spre mare regret, astăzi nu a fost preluată gestiunea de către Guvern. Oamenii de la preturi mai sunt acolo și gestionează procesele. Tot aici, la Patria Lukoil vor fi transferate bunurile care au fost donate. Aici se va continua să se colecteze bunuri și donații pentru refugiați. Depozitul este foarte mare. Fiecare bun care a fost donat la Moldexpo a fost luat la balanță. Spun asta ca să nu fie care va interpretări. De aici de la Lukoil se vor elabora bunurile. Eliberarea se va face cu prezentarea pașaportului Ucrainean. Rog foarte mult ca operatorii de la Call Centru să îndrepte refugiații aici.

Am văzut unii deputați indignați că aducem bunurile aici la Lukoil. Vreau să întreb, că am văzut că au venit TIR-uri din străinătate cu donații. Câte dintre acestea au fost oferite refugiaților, sau APL-urilor care să ofere deja refugiaților. Presiunea încă este pe oamenii simpli, pe voluntari, pe APL-uri”, a declarat Ceban.

Amintim că Guvernul a decis trecerea centrului Moldexpo în gestiunea Executivului, motivând că primarul general își face prea mult PR prin ajutorul oferit refugiaților.

In this article