Ceban: Foarte mulți oameni s-au mobilizat pentru a veni cu suport și ajutor refugiaților din Ucraina

Foarte mulți oameni s-au mobilizat pentru a veni cu suport și ajutor refugiaților din Ucraina. Primarul general Ion Ceban spune că a fost contactat de grupuri de persoane,...

Foarte mulți oameni s-au mobilizat pentru a veni cu suport și ajutor refugiaților din Ucraina.

Primarul general Ion Ceban spune că a fost contactat de grupuri de persoane, organizații, agenți economici, asociații și voluntari.

“Vă vom anunța în scurt timp cum și unde puteți interveni. Vă mulțumesc pentru inițiativa nobilă!

În acest moment, Primăria Chișinău a pregătit 450 de paturi la Centrul MoldExpo și 150 paturi la Spitalul de Ftiziopneomologie. Alte locații sunt pregătite, precum și autobuzele”, spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, deja sunt persoane pentru 30 de autobuze.

“Suntem gata sa punem la dispoziție autobuzele de la PUA. Solicităm Guvernului să permită ieșirea transportului municipal în afara Chișinăului până la hotare”, a precizat acesta.

“Căutam soluții legale. Vom interveni și cu locuri de cazare toate câte avem disponibile, alimentație și restul serviciilor de primă necesitate. Sunt sigur că fiecare chișinăuian va fi solidar”, a conchis Ceban.

Primăria Chișinău a identificat 8 mii 682 de locuri de cazare, dintre care 4467 cu cazare imediată.

Potrivit acestuia, planul realizat cu locațiile stabilite și disponibile pe teritoriul municipiului ce pot adăposti persoane care necesită ajutor a fost transmis către Guvern.

“Chișinăul va conlucra cu autoritățile centrale. Rog ca cetățenii să păstreze calmul. Primăria Chișinău este pregătită pentru gestiona situația de criză. Astăzi în ședințele pe care le-am avut am discutat despre etapele de intervenție”, a punctat Ceban.

Toți responsabilii Primăriei lucrează și sunt implicați 24 din 24 de ore.

In this article