Ceban: Din cauza incompetenței actualei guvernări, Primăria Chișinău trebuie să cheltuiască de două ori mai mulți bani pentru a compensa facturile pensionarilor

Din cauza incompetenței actualei guvernări centrale, Primăria Chișinău trebuie acum să cheltuiască de două ori mai mulți bani pentru a compensa facturile pensionarilor și locuitorilor săraci ai Capitalei,...

Din cauza incompetenței actualei guvernări centrale, Primăria Chișinău trebuie acum să cheltuiască de două ori mai mulți bani pentru a compensa facturile pensionarilor și locuitorilor săraci ai Capitalei, dar, în același timp, acest indicator nu crește procentual.

Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golia” de la postul RTR-Moldova TV, explicându-și promisiunea electorală de a compensa facturile pensionarilor și săracilor în cuantum. de 60%.

„Astăzi, primăria compensează 40% din suma din conturile acestor categorii de cetățeni. Dacă nu ar fi creșterea actuală a prețurilor, primăria ar compensa nu 60%, ci 80% sau chiar 100%. Astăzi, pe lângă cele 90 de milioane de lei planificate pentru despăgubiri, mai avem de cheltuit 180 de milioane de lei. Plătim facturile actualului guvern”, a subliniat Cheban.

Să reamintim că mai devreme primarul Capitalei spunea că compensarea facturilor de la primăria municipiului Chișinău este de trei ori mai mare decât compensația de la guvern.

In this article