Ceban, despre Irina Gutnic, după ce CMC a respins propunerea: Urmează să respectăm toate procedurile legale

Irina Gutnic este o candidatură foarte bună la funcția de viceprimar al capitalei. Potrivit primarului general Ion Ceban, ea are o experiență foarte mare în Ministerul Economiei, comerț...

Irina Gutnic este o candidatură foarte bună la funcția de viceprimar al capitalei. Potrivit primarului general Ion Ceban, ea are o experiență foarte mare în Ministerul Economiei, comerț și administrare publică locală la Curtea de Conturi ca șef de direcție, în ceea ce privește contestarea contestațiilor ca director adjunct.

„Urmează să ne adresăm conform procedurilor legale în CMC și în funcție de decizia Consiliului, urmează să decidem și noi. Consiliul municipal în special pune în bețe în roate în multe proiecte. Sunt unele care sunt ținute câte 4 luni, 6 luni”, a declarat Ceban.

Amintim că Primarul general Ion Ceban o propune pe Irina Gutnic la funcția de viceprimar al capitalei, în locul lui Fadei Nagacevschi. Despre aceasta aceasta a vorbit edilul de la tribuna Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit edilului, Irina Gutnic este în prezent șefă la Apă Canal Chișinău. Ieri edilul a semnat cererea de demisie a lui Nagacevschi. Acesta din urmă a fost numit prin dispoziția Primarului general și, respectiv, eliberat tot prin dispoziția primarului.

Potrivit CV-ului pe care Gutnic l-a depus în 2021 la Parlament pentru funcția de consilieră la ANSC, din 2017 Irina Gutnic a deținut funcția de consilieră pentru soluționarea contestațiilor-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, fiind numită în această funcție pe un termen de 7 ani.

Gutnic a absolvit Facultatea de Drept din cadrul USM, specialitatea drept economic. În perioada 2003-2006, în timpul Guvernul Tarlev, aceasta a activat la Ministerul Muncii ca specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, Gutnic a lucrat în cadrul Ministerului Economiei. Din 2014 până în 2017, Gutnic a activat în cadrul Curții de Conturi, iar din iulie 2017 a fost numită în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de 7 ani.

In this article