Ceban despre aleea „Grigore Vieru”: Covorul moldovenesc în pavaj a devenit o locație atractivă pentru locuitori și oaspeții capitalei

Inima capitalei arată altfel. Aleea „Grigore Vieru” a fost inaugurată de primarul general Ion Ceban, împreună cu locuitorii Chișinăului după reabilitare și modernizare. Potrivit acestuia, lucrările de reparații...

Inima capitalei arată altfel. Aleea „Grigore Vieru” a fost inaugurată de primarul general Ion Ceban, împreună cu locuitorii Chișinăului după reabilitare și modernizare.

Potrivit acestuia, lucrările de reparații au fost ample și au constat în: ⁃ modernizarea iluminatului public ⁃ instalarea sistemului de irigare ⁃ schimbarea mobilierului urban ⁃ înlocuirea asfaltului uzat cu pavaj nou ⁃ amenajarea platformei din jurul monumentului, unele lucrări aici vor fi finalizate în primăvară ⁃ reabilitarea spațiilor verzi și a cișmelelor ⁃ a fost instalat sistemul de supraveghere video ⁃ a fost reabilitat și vopsit gardul de fontă pe ambele sensuri de drum ⁃ au fost amenajate trecerile pietonale mai sigure pentru pietoni.

Covorul moldovenesc în pavaj este un element nou în reabilitarea Aleii „Grigore Vieru” și a devenit o locație atractivă pentru locuitori și oaspeții capitalei”, a declarat Ceban.

Primarul spune că acest covor este amenajat pe segmentul strada pietonală E. Doga–str. Ierusalim, proiectul fiind realizat cu suportul financiar al Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TIKA).

„Totodată, o parte din lucrări în cadrul proiectului au fost efectuate cu suportul „Moldova Agroindbank” în baza acordurilor de colaborare și sponsorizare. Astăzi am inaugurat și luminițele decorative pe aleea renovată. Mă bucur că acest loc din inima Chișinăului a prins viața.

Dacă ne mai aducem aminte, acum doi ani, această zonă era împânzită de panouri publicitare care urâțeau orașul nostru. Este unul din zecile proiecte de suflet realizate de Primăria Chișinău, care, cu siguranță va aduna multă lume în fiecare zi”, a conchis edilul.

In this article