Ceban cere celor de la Guvernare să se ocupe de probleme la nivel de țară și să nu să se preocupe de cele municipale

Primarul general Ion Ceban cere celor de la Guvernare să se ocupe de probleme la nivel de țară și să nu să se preocupe de cele municipale, pentru...

Primarul general Ion Ceban cere celor de la Guvernare să se ocupe de probleme la nivel de țară și să nu să se preocupe de cele municipale, pentru că duce lumea în eroare cu „politici pe rețele de socializare”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit primarului general Ion Ceban, ei știu doar să comenteze, dar nu să și lucreze.

 

„Mai nou ambuteiajele nu le dau pace la cei de la guvernare.  Mă uit tot cum unii deputați, prim-miniștrii, viitori poate premieri, președinți de comisii importante tot încearcă să arate cu degetul, pentru că deja multe au realizat la nivel de țară. Scopul lor este Chișinăul. Am impresia că toate politicile sale și ideile sunt pentru Chișinău, sau mai bine spus, contra Primăriei și locuitorilor. Stați liniștiți, toți deja au înțeles că visați cu ochii deschiși la Primăria Chișinău….iar pentru asta politicile voastre frumoase sunt pe Facebook.

 

Și hai să spunem lumii cât de frumoși și bravi sunteți și care totuși e obligația fiecăruia:

– Amenzi pentru parcări ilegale acolo unde sunt semnele „parcare interzisă” puse de Primărie – nu sunt amenzi

– Amenzi pentru acei șoferi care parchează în trei rânduri, din varii motive și care blochează benzile de circulație – nu avem amenzi

– Benzi reversive create la necesitate, propunere făcută de primărie – nu avem

– Un cadrul legal modificat care ar veni să reglementeze cazurile de accidente în capitală, deoarece se întâmplă un accident mai mare sau mai mic, toți stau în mijlocul drumului preț de câteva ore și blochează orașul. Doar ieri au foarte multe accidente.

– Dar unde sunt polițiștii din intersecții la orele de vârf, în ultima perioadă, i-a văzut cineva?

– Referitor la Centura Chișinău. Am văzut că cineva și-a pus epoleți. Dragă prințesă a gazelor, nu este merită meritul dvs. Proiectul BERD-BEI a fost semnat cu 2 ani în urmă și acolo a fost inclusă și porțiunea 1-3 din Centura Chișinău . Vreau să vedem cât de rapid o să puteți avansa pe această formulă. Am spus că suntem gata să intervenim cum putem, doar că nu este în totalmente sub puterile legale a municipalității.

 

Recent Direcția Transport a solicitat într-o ședință lărgită să nu se mai facă solicitări cu privire la solicitări din parte mai multor funcționarași de a avea undă verde sau coridor verde, pentru că rânza lui nu vrea să aștepte în ambuteiaj. Spre exemplu ceea ce a fost culmea, într-o sigură zi au fost 47 de astfel de solicitări. Adică, semafoarele erau reglate pentru cineva, iar ca să revină la normal era nevoie de 4 minute, 47 de ori într-o zi”, a declarat Ceban.

 

Ceban a spus că va solicita ca și pe perioada când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum, nici sub o formă. „Asta se poate face pe benzile dedicate, fără a mai bloca intersecțiile”, a conchis primarul.

In this article