Ceban, către dezvoltatorii imobiliari: Dumneavoastră sunteți de vină când din cauza încălcărilor, au de suferit cetățenii

Din cauza ilegalităților comise de o parte din dezvoltatorii imobiliari, au de suferit și constructorii de bună-credință. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul...

Din cauza ilegalităților comise de o parte din dezvoltatorii imobiliari, au de suferit și constructorii de bună-credință. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul dezbaterilor publice privind situația din domeniul construcțiilor din capitală, menționând că există blocuri noi construite, care nu au semnate măcar contracte cu serviciile de evacuare a deșeurilor.

„Dumneavoastră (dezvoltatorii) sunteți de vină când din cauza încălcărilor, au de suferit cetățenii. Iar alți constructori de bună credință, la fel, au de suferit. Au fost construite blocuri, fără a avea unde să evacueze gunoiul. Există blocuri de locuit, fără locuri de parcare suficiente. Există complexe întregi, fără infrastructură socială minimă”, a declarat Ceban.

În context, edilul a specificat că după procurarea apartamentelor în astfel de zone ale capitalei,  cetățenii se plâng că nu există locuri suficiente pentru copii în grădinițe, în școli sau locuri de parcare”, a declarat Ceban.

Remarcăm, anual, numărul copiilor ce frecventează instituțiile educative preuniversitare din Chișinău, este în creștere, în doar ultimii doi ani, acesta a crescut cu 3000 de elevi.

In this article