Ceban: Au început ample lucrări de reabilitarea infrastructurii drumurilor

Reabilitarea drumurilor din capitală este în toi. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul unor declarații de presă. Potrivit acestora, au început ample lucrări de...

Reabilitarea drumurilor din capitală este în toi. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul unor declarații de presă.

Potrivit acestora, au început ample lucrări de reabilitarea infrastructurii drumurilor. „Acum suntem pe ultima sută de metri cu mai multe proiecte de licitație. Este vorba de injectare, plombare, reparație curentă, reparație capitală. Dvs știți că sunt și drumurile mari – Tighina, Alexandru cel Bun și 31 august în reabilitare completă”, a declarat Ceban.

„Pe banda suplimentară de virare din intersecția str. Calea Orheiului cu str. Studenților s-au făcut lucrări de pavare a zonei pietonale, care sunt pe final.
Urmează așternerea stratului de uzură pe carosabil și amenajarea unei insule de refugiu pentru pietoni.

Pe str. 27 Martie 1918, au început lucrările de asfaltare, concomitent cu cele de amenajare și compactare a pietrișului.

Din păcate, în procesul de lucru pe această stradă ne confruntăm cu situații când structurile de mediu creează impedimente la amenajarea unor trotuare sigure pentru pietoni, prin ne-emiterea actelor permisive pentru defrișarea arborilor care cresc nemijlocit pe trotuar, pietonii fiind nevoiți să ocolească, circulând pe carosabil. Este o abordare incorectă, deoarece siguranța oamenilor trebuie să aibă prioritate”, a declarat Ceban.

Primarul spune că la parcarea de captură din str. Ghidighici, continuă lucrările de decapare și evacuare a solului. În paralel, săptămâna curentă vor fi executate lucrări de instalare a sistemului de iluminat (pozarea cablurilor și montarea pilonilor).

Bd. Dacia este supus lucrărilor de reabilitare. Au început lucrările de plombare a carosabilului, după care va fi aplicat tratamentul bituminos de tip Slurry Seal pe întreaga stradă. În acest an, pe bd. Dacia vor demara și lucrările de amenajare pe tronsoane a trotuarelor, dar și cele de modernizare a iluminatului stradal și pietonal.

In this article