Ceban: ANRE este un executor al indicațiilor date de guvernarea PAS în raport cu ”Apă-Canal Chișinău”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a confirmat încă o dată că este un executor docil al indicațiilor date de guvernarea PAS în raport cu ”Apă-Canal Chișinău”. Declarația...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a confirmat încă o dată că este un executor docil al indicațiilor date de guvernarea PAS în raport cu ”Apă-Canal Chișinău”. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, în contextul unui comunicat al ANRE prin care regulatorul a constatat că ”Apă-Canal Chișinău” ar fi deconectat nejustificat stația „Botanica” în timpul debranșărilor de la energia electrică, operate la întreprindere de Premier Energy la sfârșitul lunii ianuarie.

”ANRE a emis un comunicat prin care a scris verzi și uscate despre activitatea de la ”Apă-Canal Chișinău”. Admitem că la Apă-Canal nu sunt toate lucrurile sfinte, ca și în multe alte instituții de stat, dar nu sunt sigur că ANRE este competentă de a face astfel de deducții. ANRE este o instituție docilă guvernării. Instituția tirajează în spațiul public lucruri care nu corespund realității, actualității, le fac pentru că astfel se dau indicațiile de la PAS. Voi sunteți, în primul rând, cei care falimentați, la indicația PAS, întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”. Pentru unii care s-au aflat la conducerea ”Apă-Canal Chișinău”, vor urma niște acțiuni nu tocmai plăcute, dar și pentru ANRE. Voi ruga juriștii să ne concentrăm și dacă există posibilitate de adresare la Procuratură în cazul ANRE și în cazul celor care dau indicații pentru falimentare în mod intenționat a unei întreprinderi strategice a statului”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că ANRE, în loc să vină cu soluții pentru reduceri de tarife, nu ezită să se implice în mod conștient în comenzi politice.

”Mă așteptam ca azi ANRE să ne spună că a diminuat prețul la gaz de două, de trei, de cinci ori, poate de șapte ori. Nu, ANRE a lăsat prețul pentru gaz la 30 de lei. Sărăcim întreaga populație a țării, a Chișinăului. Cei care sunt conectați la centrale pe gaz achitau 2-3 mii, azi achită 5-7-10 mii de lei, cu tot cu compensații. Oamenii au scos ultimii bani ca să achite pentru prostia ANRE și a guvernării. Nu ne spune nimeni despre diminuarea prețurilor la gaz, pe burse este de 3-4 ori mai ieftin, iar la noi sunt cele mai mari tarife din Europa și poate din lume”, a mai adăugat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de pe o rețea socială.

In this article