Ceban a vorbit despre pregătirile în vederea Summitului UE și restricțiile care vor fi implementate

În cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a vorbit despre pregătirile în vederea Summitului UE, comunicând angajaților Primăriei modificările de itinerar și restricțiile care vor...

În cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a vorbit despre pregătirile în vederea Summitului UE, comunicând angajaților Primăriei modificările de itinerar și restricțiile care vor fi implementate.

Primarul a menționat că unele modificări de itinerar în transportul public vor începe chiar pe 31 mai. De asemenea, a fost stabilit un regim special pentru activitatea camioanelor Autosalubritate, cu eliberarea ecusoanelor speciale. În ceea ce privește salubrizarea străzilor, Exdrupo va fi responsabilă pentru zona Aleea Gării și străzile din perimetrul Palatului Republicii până la ora 16:00, pe data de 31 mai. Situația privind salubrizarea ulterioară va fi analizată în funcție de necesități.

De asemenea, Lumteh va asigura un regim special de funcționare a semafoarelor pe traseu pentru coridoarele verzi. În ziua de 31 mai 2023, transportul public va circula pe itinerarele obișnuite, dar cu întreruperi și întârzieri pe parcursul zilei, în timpul circulației delegațiilor oficiale, în număr de 22.

Pe 1 iunie 2023, începând cu ora 7:30, circulația tuturor tipurilor de transport și a pietonilor va fi sistată pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (de la str. S. Lazo) – str. Ciuflea – bd. Dacia – traseul R2 până la Bulboaca, inclusiv, iar traversarea intersecțiilor pe acest traseu va fi interzisă.

Astfel, transportul public va circula cu modificări de itinerar, evitând tronsonul menționat. Suburbii vor beneficia de transport public până în apropierea traseului închis. Situația cea mai dificilă va fi pentru orașul Singera, satele Dobrogea, Revaca și cartierul Galata (Aeroport), care nu vor avea acces la transportul public.

Eforturile sunt concentrate în asigurarea unei bune desfășurări a Summitului UE, iar primarul Ion Ceban și echipa sa se străduiesc să minimizeze disconfortul cauzat de restricții, luând în considerare impactul asupra comunității și implementând soluții alternative pentru transportul public în suburbiile afectate.

In this article