Ceban a plantat copaci într-un parc de pe strada Moldovenească din capitala Armeniei

Primarul Capitalei, Ion Ceban, și-a încheiat vizita în Erevan printr-un gest de consolidare a prieteniei și relațiilor dintre Armenia și Republica Moldova. Împreună cu reprezentanți ai administrației din...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, și-a încheiat vizita în Erevan printr-un gest de consolidare a prieteniei și relațiilor dintre Armenia și Republica Moldova. Împreună cu reprezentanți ai administrației din Erevan, edilul a plantat copaci într-un parc de pe strada Moldovenească din capitala Armeniei.

”Evenimentul este organizat în semn de prietenie între popoarele noastre și un bun început pentru o colaborare frumoasă”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Amintim că în vizita sa de trei zile la Erevan, primarul Capitalei a avut mai multe întrevederi cu oficiali armeni unde a discutat despre reformele inițiate la nivel de țară și despre o colaborare mai strânsă între Erevan și Chișinău.

Ion Ceban s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii orașului Erevan, în frunte cu Tigran Avinyan, și a avut o întrevedere cu ministrul Infrastructurii al Armeniei, Gnel Sanosyan, în cadrul căreia demnitarul armean a vorbit despre mai multe proiecte realizate în țara sa, în special „Green city”, despre tehnologiile energetice și despre programele de transformare digitală.

Edilul s-a întâlnit și cu un grup de deputați din majoritatea parlamentară, printre care șeful Grupului de prietenie Republica Moldova – Armenia, și a vizitat două centre de inovație din Erevan destinate copiilor și tinerilor, care își doresc să obțină abilități în domeniile tehnologiei și ingineriei. În context, Ion Ceban a precizat că Primăria Capitalei este în pregătirea și deschiderea centrelor municipale de start-up-uri, care să devină incubatoare de afaceri de succes pentru locuitorii orașului.

In this article