Ceban a declarat că Primăria capitalei va face parte din proiectul ce ține de diagnosticarea precoce a cancerului

Chișinăul ține pasul cu tendințele europene privind diagnosticarea precoce a cancerului. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. „Primăria Municipiului...

Chișinăul ține pasul cu tendințele europene privind diagnosticarea precoce a cancerului. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare.

„Primăria Municipiului Chișinău s-a alăturat Campaniei Europene de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfășoară la nivel mondial. Am avut o întrevedere productivă cu reprezentanta UNFPA în Republica Moldova, Nigina Abaszada. Am discutat despre importanța informării, testării și monitorizării sănătății femeilor, în vederea diagnosticării precoce a bolii”, a declarant Ceban.

Totodată, edilul capitalei a subliniat că Executivul local urmează să inițieze mai multe proiecte privind protejarea sănătății chișinăuienilor în cel mai apropiat timp.

„Ne propunem ca în timpul apropiat să implementăm împreună mai multe proiecte în domeniul sănătății pe teritoriul municipiului Chișinău. Am lansat primul atelier de informare și sensibilizare privind prevenirea cancerului de col uterin la care au participat angajatele din cadrul tuturor subdiviziunilor Primăriei capitalei”, a conchis edilul.

În perioada 22-28 ianuarie, astfel de acțiuni se vor desfășura în toate instituțiile de asistență medicală primară, în diferite organizații și instituții din Chișinău.
Pe lângă testele efectuate gratuit în cadrul campaniei, în toate instituțiile de asistență medicală primară din municipiu vor fi distribuite materiale informative și de educație sanitară, broșuri și vor fi proiectate video. Materiale informative vor fi difuzate și în transportul public.
Campania de prevenire a cancerului de col uterin în municipiul Chișinău se va desfăura în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

In this article