Ceban a cerut o inspecție la toți pilonii montați pe Viaduct: Unii stâlpi din capitală au fost montanți în anii 80. Până acum 2 ani, nimeni nu a pus un deget să îi schimbe

După incidentul de pe Viaduct, unde doi piloni au fost doborâți, vor fi controlați toți stâlpii de pe aceste segment. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban...

După incidentul de pe Viaduct, unde doi piloni au fost doborâți, vor fi controlați toți stâlpii de pe aceste segment. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

Potrivit edilului, starea acestora era dezastruoasă. „În așa stare, dar și mai proastă se aflau, pilonii de pe strada Calea Orheiului, atunci când am luat decizia să îi schimbăm în 2020. Și aici, anunț că este efectuat proiectul de modernizare a iluminatului stradal pe bulevardul Dacia. Și acolo pilonii sunt într-o stare deplorabilă.

Am văzut ieri și prostimea unor deputăție, care au menirea de a scuipa venin că au făcut haz și pe acest caz. Repet, oamenii au scopul să mă atace pentru faptul că am anunțat despre „Mișcarea Alternativa Națională” și nu pentru că îi doare pentru problemele orașului sau al țării”, a declarat Ceban.

Primarul spune că astăzi specialiștii vor analiza pilonii montați pe întreg podul Viaduct și vor propune soluții.

„Până acum doi ani, nimeni nu și-a bătut capul să fie schimbate treptat sistemul de iluminat din Chișinău. Pilonii au ajuns într-o stare gravă, învechiți, montați prin anii 80. Sper că chișinăuieni văd că foarte multe străzi au fost iluminate și modernizat acest sistem în ultimii doi ani. Sigur că avem mult de muncit. Solicit ca toți responsabilii să verifice starea tuturor pilonilor de pe străzi, fiecare întreprindere care are în gestiune și să vină cu prioritățile care trebuie imediat întreprinde. Unde trebuie de scos, unde de schimbat de urgență, unde mai așteaptă”, a conchis edilul.

„Eu vreau să precizez pentru toată lumea, cum sunt acești piloni care au căzut, situații de genul poate să se întâmple pe toate străzile, stațiile de așteptare care nu erau, iar acele care nu erau, aveau doar acoperișurile de parcă erau sărai. Așa erau și autobuzele, și stația de epurare, și stația de depozitare a deșeurilor, subteranele care erau veceuri publice, scuaruri, etc. Am intervenit și vom interveni în continuare”, a punctat Ceban.

Primarul a precizat că este foarte mult de lucru și are planuri ambițioase în această privință.

In this article