Ceban a adresat sincere mulțumiri celor care au contribuit la pregătirea și livrarea prânzurilor sau cu donarea produselor alimentare pentru refugiați

Împreună cu reprezentanții HORECA, primarul general Ion Ceban a stabilit locațiile unde pot ajuta cu alimentația caldă refugiații, pe lângă produsele necesare pe care le oferă Primăria Chișinău...

Împreună cu reprezentanții HORECA, primarul general Ion Ceban a stabilit locațiile unde pot ajuta cu alimentația caldă refugiații, pe lângă produsele necesare pe care le oferă Primăria Chișinău din donațiile primite de la cetățeni și parteneri.

Edilul a adresat sincere mulțumiri partenerilor, agenților economici și rețelelor de magazine care contribuie substanțial cu pregătirea și livrarea prânzurilor sau cu donarea produselor alimentare la Banca de alimente, care ulterior sunt repartizate centrelor de plasament dotate cu bucătării, pentru a se pregăti mâncarea pe loc.

„În prezent, ne ajută mult rețelele de magazine pentru asigurarea alimentației în toate locațiilor de pe teritoriul municipiului, cele deschise de municipalitate, dar și partenerii privați și de stat:

 1. Centrul „Moldexpo” – în primele zile mâncarea a fost asigurată de către mai mulți agenți economici între care: rețeaua de magazine „Nr1”, Patiseria „Dulcinella”, SRL „Pegas”, Tucano Coffee Moldova, „Andys Pizza”, Hotel Radisson Blu Leogrand și mulți alții. În prezent, alimentația este asigurată din achizițiile proprii efectuate.
 2. Centrul Social Regional „Renașterea” – SRL „Vista Group” (Cafenea Baf Bulvar)
 3. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 21/2 – Fundația de binefacere ,,Caritas Moldova’’
 4. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 22/4; 22/4a – Fundația de binefacere ,,Caritas Moldova’’
 5. Cămin Universitatea Agrară de Stat, str. Mircești 22/3 – Fundația de binefacere ,,Caritas Moldova’’
 6. Cămin Universitatea Tehnică, str. Studenților 1/1- Forward International Moldova
 7. Cămin Universitatea Tehnică, str. Studenților 7/1 – Forward International Moldova
 8. Cămin Universitatea Tehnică, str. Florilor 4a/4b – Forward International Moldova
 9. Cinematograful Patria Lukoil – ÎM „Dieta Vitas”
 10. Școala Profesională nr. 5 mun. Chișinău, căminul Nr. 1 – SRL „Restomama” (rețeaua TaxiBlues)
 11. Centrul comunitar „Cosmos”- Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe”
 12. Centrul comunitar „Viitorul” – Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe”
 13. Centrul comunitar ,,Convorbitorul” – Direcția Protecția Drepturilor Copilului, contract cu SRL „MuzCafe”
 14. Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie – Direcția Protecția Drepturilor Copilului, prânz asigurat de AO „Open Gate International Moldova”
 15. Casa de Cultură „Orion” – Direcția Cultură și SRL „Pegas”
 16. Şcoala Sportivă Specializată de handbal – anterior deservită de SRL „Opera Magna”, în prezent: prânzurile asigurate de „Efes Vitanta”, cina de către AFAD (Desaster and Emergency Management Autority) Turkey
 17. Căminul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, str. Ion Creangă 80 – rețeaua de magazine „Linella”
 18. Căminul Școlii Profesionale nr. 2, str. Ion Creangă 59 – anterior deservit de rețeaua de magazine „Green Hills”, în prezent de către SRL „Esushi”
 19. Parcul de troleibuze nr.3 – restaurantul „Vila Nouă”
 20. Blocul Administrativ nr.2. Piața Centrală – AO „Centrul Sinagoga Chișinău”
 21. Centrul de plasament. AO Nevăzătorilor – alimentația asigurată de Centrul de plasament. AO Nevăzătorilor
 22. Sanatoriul Preventoriu „Constructorul” – produsele alimentare sunt livrate de la Banca de alimente, pentru prepararea bucatelor. Refugiații din celelalte centre la fel sunt alimentate prin rotație”, a declarat primarul.

Ceban spune că totodată, Primăria Chișinău împreună cu mai multe rețele de magazine a instalat boxe pentru ca fiecare cetățean care dorește, să poată dona. Produsele sunt distribuite la Centrele pentru refugiați.

„Totodată, zeci de reprezentanți HORECA au asigurat în această perioadă prânzuri gratuite: „Budweiser”, „Crème de la Crème”, restaurantul „Pegas”, „Vdrovapub”, „El Paso Chișinău”, „DRAFT”, „Yapona Mama”, „Mimimi Cakes”, La Zlotea, „El Greco”, „Black Rabit”, „1516 by RockScor Brewery”, „Madam Wong”, „Burgman”, „BiOrganic Raw Café”, „DIVUS Restaurant”, restaurant „Meat and Seafood”, „Maximimilian Pub and Grill”, „La Sarkis”, „Restaurant Aproape”, „Kozlovna Ceska Pivni Restaurance”, „Café Ograda”, „Zhouse”, „Mangal”, „Trattoria della Nona”, „ChiBox”, „Casa Părintească”, „Miadora”, „Rozmarin”, „Steak Me”, „Osho”, „Atypic, Meating Point”, „Garden Palace”, „La mămuca”, SRL „Brodețchi”.

Vă mulțumim tuturor pentru ajutorul acordat, aportul dumneavoastră este foarte important în gestionarea situației actuale.O, a conchis edilul.

In this article