CC a admis parțial sesizarea deputaților socialiști cu privire la legea „pre-vetting”

Curtea Constituțională (CC) a admis parțial sesizarea deputatului socialist, Vasile Bolea, și a suspendat acțiunile articolului 15 aliniatul 12 din „legea pre-vetting”. „Analizând argumentele autorului cererii de suspendare,...

Curtea Constituțională (CC) a admis parțial sesizarea deputatului socialist, Vasile Bolea, și a suspendat acțiunile articolului 15 aliniatul 12 din „legea pre-vetting”.

„Analizând argumentele autorului cererii de suspendare, Curtea a adoptat Decizia nr. 41 din 30 martie 2022 prin care a admis parțial cererea și a dispus suspendarea acțiunii articolului 15 alin. (12) din Legea nr. 26 din 10 martie 2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, până la soluționarea cauzei. Articolul 15 alin. (12) din legea contestată prevede că, pentru perioada de timp de până la data întrunirii legale a noii componențe a Consiliului Superior al Magistraturii şi a Consiliului Superior al Procurorilor, pentru a nu admite disfuncționalități în exercitarea de către consiliile menționate a atribuțiilor stabilite prin Constituția Republicii Moldova, hotărârile acestor consilii vor fi adoptate în conformitate cu dispozițiile Codului administrativ ce reglementează emiterea actelor administrative”, se arată în comunicatul de presă al CC.

In this article