Caz investigat de IGP: Un bărbat trimis în judecată, după ce ar fi abuzat două minore

Dosarul unui  bărbat de peste 50 de ani, din municipiul Chișinău, care și-ar fi abuzat sexual propria fiică, precum și fiica unor cunoscuți, a fost  transmis în judecată. Ca...

Dosarul unui  bărbat de peste 50 de ani, din municipiul Chișinău, care și-ar fi abuzat sexual propria fiică, precum și fiica unor cunoscuți, a fost  transmis în judecată.

Ca urmare a  investigațiilor efectuate de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP, sub supravegherea procurorilor PCCOCS, abuzarea uneia din cele două fiice a avut loc timp de 10 ani, și a început atunci când aceasta avea șapte ani, în anul 1998.

Abuzul sexual a avut loc în forme perverse, în casa în care locuiau. Pentru înfrângerea rezistentei minorei, acesta aplica violența psihică. La o nouă tentativă de abuzare a ei, când avea vârsta de 17 ani, aceasta nu a rezistat și și-a provocat leziuni corporale, ca formă de exprimare extremă a dezacordului ei. Ulterior, aceasta i-a povestit mamei, care însă nu l-a denunțat autorităților (chiar dacă era agresată fizic de către soț) așa cum acesta a amenințat-o că dacă o va face, își va pune capăt zilelor. Abuzul a încetat odată cu plecarea fiicei de la casa părintească. În toamna lui 2021, însăși fiica a depus plângere împotriva tatălui, după ce i-a deconspirat abuzul comis față de a doua victimă. Inculpatul, însă, nu-și recunoaște vinovăția.

În ceea ce privește abuzul comis față de a doua victimă, acesta a început în anul 2018, atunci când bărbatul deja locuia singur. Atunci, inculpatul a recrutat fiica unor cunoscuți, care avea vârsta de 14 ani, când a ademenit-o și a determinat-o să întrețină relații sexuale, inclusiv în forme perverse. Abuzul a continuat până în ziua reținerii, la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2021.

După reținerea acestuia, una din victime a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane, iar ambele au beneficiat de consiliere psihologică corespunzătoare.  Procurorii i-au formulat acestuia învinuirea de comiterea acțiunilor cu caracter sexual și de întreținerea relațiilor sexuale cu persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, abuzatorul a fost plasat în arest preventiv, unde se află și acum. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

In this article