Cavcaliuc: Sandu și Ciocoi pun în pericol securitatea statului (VIDEO)

Gheorghe Cavcaliuc bate alarma după ce în Republica Moldova s-au întâmplat mai multe evenimente care arată că țara noastră este foarte vulnerabilă la tot ce înseamnă Securitate Națională,...

Gheorghe Cavcaliuc bate alarma după ce în Republica Moldova s-au întâmplat mai multe evenimente care arată că țara noastră este foarte vulnerabilă la tot ce înseamnă Securitate Națională, Apărare Națională și siguranța cetățenilor. De acest lucru se fac vinovați Maia Sandu și Aureliu Ciocoi, care au în subordinea sa Consiliul Suprem de Securitate, Armata Națională și Guvernul Republicii Moldova, spune Cavcaliuc.

Liderul PACE i-a invitat pe președintele Maia Sandu și pe prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la o dezbatere publică privind securitatea națională, invitație pe care cei doi nu au onorat-o.

„Nu au găsit de cuviință să fie alături de noi, să vorbească poporului despre ce se întâmplă în Republica Moldova, de ce oamenii nu se simt în siguranță. De ce trebuie să ne apărăm pe cont propriu când există oameni care primesc salarii pentru asta, când sunt instituții care ar trebuie să o facă”, a spus liderul PACE.

Gheorghe Cavcaliuc consideră că securitatea națională este pusă în pericol din mai multe motive:

  • „R. Moldova este un stat vulnerabil din care dispar judecători și nimeni nu-i poate găsi. Mă refer la judecătorul Nikolai Ceaus.
  • Este un stat în care ziua în amiaza mare pot dispărea patru persoane și nu pot fi găsite mai multe zile la rând.
  • Un stat în care persoane care au furat un miliard candidează repetat la funcția de deputat.
  • Un stat în care delegația politică a unui partid, care merge la întâlniri cu dispora peste hotare, este reținut abuziv, lipsit de libertate aproape 16 ore. Iar ministerul de Externe nu face altceva decât un serviciu partidelor politice care îl controlează”.

Partidul Acasă Construim Europa, în frunte cu liderul Gheorghe Cavcaliuc, își asumă ca odată ajunși în Parlamentul Republicii Moldova să facă ordine în țară:

„Vom conduce lupta cu corupția, vom prelua conducerea comisiei securitate națională și apărare publică. Avem nevoie de instituții în care cuvântul ordine să fie respectat, iar legea să fie aplicată tuturor în egală măsură. Vom face justiție și pentru oamenii simpli, nu doar celor care au bani”, mai spune Cavcaliuc.

Anterior, Gheorghe Cavcaliuc declara că planează suspiciuni că Maia Sandu s-ar face complice indirect în răpirea judecătorului Ceaus, iar Aureliu Ciocoi în reținerea delegației PACE la Moscova.

In this article