Cavcaliuc: Maia Sandu ia toate ideile pe care le-a lansat PACE și le asumă (Video)

Programul electoral al Partidului Acasă Construim Europa a ajuns din nou sursă de inspirație pentru Maia Sandu. Prin intermediul unui video plasat pe pagina sa de Facebook, Gheorghe...

Programul electoral al Partidului Acasă Construim Europa a ajuns din nou sursă de inspirație pentru Maia Sandu. Prin intermediul unui video plasat pe pagina sa de Facebook, Gheorghe Cavcaliuc demonstrează cum la sfârșitul lunii mai PACE promitea moldovenilor, care vor să revină definitiv în țară, scutirea de taxe și impozite. Cu aceeași inițiativă vine astăzi președinta Maia Sandu, care a declarat că pregătește o lege despre care Cavcaliuc demult vorbește.

„Salut cu bucurie faptul că Maia Sandu ia toate ideile pe care le-a lansat PACE și le asumă. În mod normal am spune că este un plagiat, sau furt intelectual. Dar așa cum am mai spus Maia Sandu este un vampir electoral care nu are niciun scrupul atunci când vine vorba de adunat voturi. Nu mă miră că face echipă bună cu Renato Usatâi”, scrie Cavcaliuc pe Facebook.

Nu este prima dată când Maia Sandu copie programul electoral al PACE. Recent, președinta a mai spus că, în viitorul apropiat, va înainta o lege de confiscare rapidă a averilor funcționarilor provenite din fapte ilicite. Legea de confiscare rapidă a averilor funcționarilor corupți este un subiect pomenit de Cavcaliuc cu mult înainte.

Un alt exemplu de inspirație este și cazul primarului de Bălți, Renato Usatîi, care a început a vorbi despre scutirea de taxe vamale pentru diasporă. Conform partidului PACE, Usatîi s-ar fi inspirat la fel din programul electoral anunțat anterior de Cavcaliuc.

„Se merită unul pe altul, dar moldovenii nu-i merită pe nici unul dintre ei. Sunt doar niște vampiri ce sug tot ceea ce are legătura cu interesul oamenilor din Republica Moldova. “Dvoeșniku” dacă a copiat de la un om care învață bine, el tot “dvoeșnik” ramâne”.

Partidul PACE a mai elaborat 100 de proiecte de legi și decrete guvernamentale, pe care intenționează să le pună în aplicare imediat după alegerile parlamentare.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

In this article