Ion Ceban invită toți doritorii la prezentarea conceptului de transformare digitală a orașului Chișinău – 2030

Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău – 2030 va fi prezentat astăzi într-o conferință publică. Primarul general Ion Ceban i-a invitat pe toți doritorii la ora 14:00...

Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău – 2030 va fi prezentat astăzi într-o conferință publică. Primarul general Ion Ceban i-a invitat pe toți doritorii la ora 14:00 în cadrul Digital Park, din capitală.

„Ieri am avut și o discuție foarte bună cu expertul în IT, Wilfried Grommen. Am vorbit despre conceptul de sistematizare a viziunii de transformare digitală Chișinău – 2030 ce prezintă beneficiile reale pe care le vor avea cetățenii. Ne propunem ca orașul Chișinău să ofere cetățenilor într-un mod sustenabil o calitate înaltă a vieții și cel mai bun climat antreprenorial, prin soluții inteligente și inovatoare. Cadrul de transformare digitală a fost dezvoltat pentru a descrie obiectivul și domeniul de aplicare al programului.

Acesta se referă la principalele inițiative care trebuie asumate pentru a oferi rezultatele scontate.

Sunt descrise cele mai importante proiecte în care tehnologiile informaționale și de comunicații (TIC) vor juca un rol semnificativ, pentru a aduce o valoare adăugată, punând accent pe principalele domenii sociale. Aceste inițiative urmăresc, în cele din urmă, să ofere valoare cetățenilor și companiilor din municipiu Chișinău”, a declarat edilul.

Primarul punctează că viziunea evidențiază principalele elemente și acțiuni necesare pentru a sprijini punerea în aplicare a inițiativelor.

„Acestea includ guvernanța, infrastructura TIC, bugetarea și cadrul de reglementare, fiind la fel de esențiale ca și inițiativele propriu zise pentru realizarea ambițiilor de oraș inteligent”, conchide Ceban.

In this article