Captură de peste 1.500.000 țigări de contrabandă în Chișinău: Doi șoferi reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță o captură de peste 1.500.000 țigări într-o Asociație a proprietarilor de garaje din Chișinău, prezumptiv de contrabandă, inscripționate „Duty...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță o captură de peste 1.500.000 țigări într-o Asociație a proprietarilor de garaje din Chișinău, prezumptiv de contrabandă, inscripționate „Duty free sale only” (n.r. destinate cumpărării în vamă, la preț redus).

Reținerea a avut loc în după amiaza zilei de sâmbăta, 24 august 2024, după ce echipele mobile vamale au primit informația despre o posibilă cantitate deosebit de mare de țigări, care ar fi de contrabandă, în sectorul Râșcani din Chișinău. Echipele s-au deplasat la complexul de garaje vizat, unde au verificat două microbuze alăturate cu țigările care ar fi fost introduse în Moldova ilegal, în cantități de peste 1.000.000 țigări și, respectiv, de peste 500.000 țigări.

Prin urmare, cei doi șoferi au fost reținuți pentru 72 de ore, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția vinovăției, potrivit legii.

In this article