Captură de marijuana de aproape 3.000.000 lei lângă Mileștii Mici. Bărbatul reținut, bănuit că ar fi organizatorul unui grup infracțional

Operațiune de amploare în preajma satului Mileștii Mici. Poliția anunță o captură de marijuana de apriximativ 3.000.000 lei și reținerea unui bărbat în vârstă de 45 de ani...

Operațiune de amploare în preajma satului Mileștii Mici. Poliția anunță o captură de marijuana de apriximativ 3.000.000 lei și reținerea unui bărbat în vârstă de 45 de ani în acest caz. Acesta a ispășit anterior o pedeapsă de 7 ani închisoare, precum și alți 2 ani închisoare mai recent, pentru trafic de droguri. La solicitarea procurorilor PCCOCS, bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit poliției, o parte a substanțelor stupefiante a fost găsită într-o seră improvizată artizanal, situată într-o zonă forestieră. Aici, anchetatorii au descoperit peste o sută de plante de cânepă, care erau uscate și pregătite pentru a fi ulterior vândute pe piața neagră.

În plus, o altă parte din marijuana a fost localizată cu ajutorul unui câine de serviciu, care a detectat un butoi de plastic de 30 de litri îngropat în apropiere și acoperit cu frunze.

„Din interior, oamenii legii au ridicat sacoșe cu conținutul unei mase vegetale de culoare verde cu miros specific de marijuana, precum și sticle cu îngrășăminte pentru cultivarea plantelor de marijuana. Totodată, a fost depistat și un butoi de 20 litri, în interiorul căruia erau depozitate pliculețe destinate ambalării drogurilor”, se arată în comunicat.

Bărbatul reținut și plasat în arest preventiv este bănuit că ar fi organizatorul unui grupului infracțional.

„Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni examinează un alt dosar împotriva acestuia, trimis în judecată de procurorii PCCOCS în februarie 2021, după o altă captură de droguri, pe care acesta tot le depozitase în butoaie îngropate în pământ pentru ulterioara punere în vânzare”.

Investigațiile continuă, inclusiv pentru identificarea complicilor acestuia, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article