Captură de droguri de 600 mii de lei. Trei persoane plasate în arest

Trei bărbați ar fi câștigat 600 de  mii de lei din vânzarea mugurilor de canabis, însă activitatea infracțională  a fost demascată de polițiști și procurori.  Timp de aproximativ trei luni,  ofițerii...

Trei bărbați ar fi câștigat 600 de  mii de lei din vânzarea mugurilor de canabis, însă activitatea infracțională  a fost demascată de polițiști și procurori.

 Timp de aproximativ trei luni,  ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, în comun cu cei ai Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Rîșcani din mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, au investigat și deconspirat  activitatea infracțională a grupării specializate în cultivarea, prelucrarea și comercializarea mugurilor de canabis, crescuți în condiții de laborator.

Ca urmare a  investigațiilor efectuate,  polițiștii au identificat trei membri ai grupării cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, fiecare având rolul său bine determinat.

Liderul grupării,  originar din orașul  Strășeni,  împreună cu complicele său,   din raionul  Anenii Noi, procurau semințe de canabis, ulterior le plantau în locuri special selectate și amenajate din fâșiile forestiere din  Anenii Noi, iar de îngrijirea plantelor se ocupa un alt bărbat.

 În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate, la domiciliile acestora, precum și în locurile de creștere și depozitare a drogurilor,  a fost depistată și ridicată marijuană mărunțită și muguri ale plantelor de cânepă, cu masa totală de aproximativ 3 kg,  butelii cu volumul de un litru,  în care se afla soluție utilizată la creșterea rapidă a plantelor de cânepă, cântare la scară mică, aparate din metal destinate pentru mărunțirea plantelor de cânepă.

 De asemenea  au fost depistate și ridicate două arme deținute ilegal, 383 cartușe cu calibru diferit și cinci încărcătoare pentru aceste arme.

Drogurile erau comercializate consumatorilor la un preț de la 150 până la 200 lei per gram. Astfel, suspecții urmau să încaseze un venit de  aproximativ 600 000 de lei.

Bănuiții au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Conform legii penale în vigoare aceștia riscă închisoare de până la 15 ani.

In this article