Candu minte??? Nu mai vrea anticipate că simte că pierde

Liderul Partidului Pro-Moldova, Andrian Candu nu mai vrea alegeri anticipate, pentru care a pledat în ultima jumătate de an. Acesta și-a schimbat brusc poziția și se pronunță pentru...

Liderul Partidului Pro-Moldova, Andrian Candu nu mai vrea alegeri anticipate, pentru care a pledat în ultima jumătate de an. Acesta și-a schimbat brusc poziția și se pronunță pentru anularea unui eventual scrutin anticipat.

Andrian Candu, care a susținut și a participat duminică la protestul organizat de Maia Sandu în care s-a cerut organizarea cât mai urgentă a alegerilor anticipate s-a răzgândit brusc și nu mai susține această idee.

Acesta a declarat într-un live pe facebook că anticipatele ar trebui amânate pentru cel puțin un an. „Situația este așa de dificilă că încă o campanie electorală organizată în timpul apropiat ar fi foarte prejudicioasă. Oamenii sunt obosiți și dezamăgiți. Poate ar fi bine de organizat alegerile anticipate în toamna anului viitor”, a declarat Andrian Candu.

El nu a explicat ce l-a făcut să se răzgândească atât de brusc, însă potrivit unor surse poziția sa este legată de propriile interese și anume de ratingul foarte mic al partidului pe care îl conduce și care nu are nicio șansă să acceadă în viitorul Parlament. Sunt zvonuri că Andrian Candu a încălcat intenționat procedura de colectare a semnăturilor pentru funcția de președinte ca să fie respinsă cererea sa, astfel încât să nu se facă de rușine cu scorul mic pe care l-ar fi obținut.

In this article