Candidatura lui Renato Usatîi pentru funcția de prim-ministru ar fi o bătaie de joc de instituția Guvern, spune Slusari

Candidatura lui Renato Usatîi pentru funcția de prim-ministru ar fi o bătaie de joc de instituția Guvern. Declarația a fost făcute de președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA,...

Candidatura lui Renato Usatîi pentru funcția de prim-ministru ar fi o bătaie de joc de instituția Guvern. Declarația a fost făcute de președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

 „Hai să o vedem și pe asta. Mulți deputați au discreditat parlamentul, mulți au făcut circ, diferite show-uri în parlament, hai să ne batem joc și de instituția Guvernului, noi ce nu înțelegem că aceasta va fi un circ?

În comparație, deputatul a adus ca exemplu Guvernul Sturza, unde fiind siguri de faptul că nu va avea susținerea necesară, deputații Platformei DA au pregătit un program

Eu revin la exemplu meu, unde noi am mers cu Guvernul Sturza. Noi n-am făcut circ, noi 90% eram siguri că nu vom fi votați, că nu va fi cvorum, așa și s-a întâmplat, sau noi nu o să acumulăm voturi, dar noi foarte serios am elaborat programul, ne-am pregătit să ne expunem, să răspundem la întrebări când am venit la Parlament” a declarat Slusari.

 Amintim că Curtea Constituțională a decis că este inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, reamintim de faptul că Curtea Constituțională a declarat că președintele Republicii Moldova este obligată să numească un candidat la funcția de premier.

De precizat că, Renato Usatîi și Vladimir Voronin i-au propus, Maaiei Sandu să-i înainteze la funcția de prim-ministru.

In this article