Când se va începe tichetare electronică în transportul public și în care unități se vor cădea sub incidența proiectului

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va demara la mijlocul lunii martie. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul...

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va demara la mijlocul lunii martie. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

În această săptămână vom avea o nouă şedinţă cu toţi actorii responsabili de acest proces.

Edilul spune că urmează să fie definitivate mai multe scenarii, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria cu transportul public sau persoanele care beneficiază de facilităţi la călătoria în transportul public.

„Proiectul va fi pilotat în 90 de troleibuze (pe rutele 10, 22, 30, 32) și 46 de autobuze (numerele 2, 5, 9, 19, 26 şi 33). Proiectul pilot va dura 6 luni după lansare şi este efectuat în colaborare cu Companiile MasterCard şi VISA.

Până atunci, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport și a fi instalat echipamentul electronic în transportul public”, scrie Ceban.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

In this article