Canada își închide porțile pentru străini

Canada a adoptat măsuri mai stricte privind imigrarea, închizându-și porțile pentru tot mai mulți vizitatori și rezidenți temporari, conform datelor guvernamentale obținute de Reuters. În ultimele luni, guvernul...

Canada a adoptat măsuri mai stricte privind imigrarea, închizându-și porțile pentru tot mai mulți vizitatori și rezidenți temporari, conform datelor guvernamentale obținute de Reuters. În ultimele luni, guvernul liberal al premierului Justin Trudeau a aprobat mai puține vize și a respins tot mai multe persoane care ajung la graniță cu documente oficiale.

În iulie, Canada a refuzat intrarea a 5.853 de călători străini, cel mai mare număr de la începutul anului 2019. De asemenea, ofițerii de frontieră au respins în medie 3.727 de persoane pe lună în primele șapte luni ale anului 2024, o creștere de 20% față de anul precedent. În aceeași perioadă, numărul deținătorilor de vize considerați inadmisibili a fost de asemenea la un nivel record.

În paralel, departamentul de imigrație al Canadei a redus numărul de vize aprobate. Raportul dintre cererile de viză refuzate și cele aprobate a fost mai mare în iunie decât în orice alt moment de la începutul pandemiei. Numărul permiselor de studiu și muncă aprobate a scăzut, reflectând un trend de scădere început de anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Servicii Vamale din Canada (CBSA) a declarat că schimbările pot fi cauzate de modelele de migrație sau de ajustări de politică, dar nu au fost identificate modificări specifice ale politicii. Ministrul imigrației, Marc Miller, a subliniat că guvernul este angajat în aplicarea corectă și nediscriminatorie a politicii de imigrare, menționând un plafon anunțat pentru permisele de studiu în ianuarie.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article