Calea spre Paris 2024: Un sportiv australian își amputează degetul pentru a participa la Jocurile Olimpice

Ore, zile, luni și ani de antrenamente intense, asidue, încrâncenate, un consum fabulos de energie fizică și mentală… fundația pe care fiecare sportiv își construiește  visul de-a fi...

Ore, zile, luni și ani de antrenamente intense, asidue, încrâncenate, un consum fabulos de energie fizică și mentală… fundația pe care fiecare sportiv își construiește  visul de-a fi încununat cu laurii olimpici și unii chiar sunt pregătiți să facă sacrificii și mai mari!

Jucătorul australian de hochei pe iarbă Matthew Dawson nu a stat deloc pe gânduri atunci când medicul i-a comunicat că pentru a putea fi prezent  la Jocurile Olimpice de la Paris 2024,  trebuie să îi fie amputată falanga superioară a degetului inelar, relatează Paris 2024 Olympics.

Dawson și-a fracturat degetul inelar de la mâna dreaptă chiar în perioada de pregătiri pentru Paris 2024, o accidentare care a pus sub semnul întrebării participarea sa la Olimpiadă.

Deși ar fi trebuit să își imobilizeze degetul într-un gips, un tratament recomandat de ortopezi, pentru a-și asigura locul în echipa ce a făcut deplasarea la Paris, Dawson a luat decizia de a renunța la falanga superioară a degetului, care a fost amputată de medici.

Dawson afirmă că decizia nu a fost una luată rapid, ci una pe deplin conștientă, rezultată în urma discuțiilor și informațiilor pe care le-a primit de la medici.

”Pot să spun că, în momentul respectiv, am luat o decizie în totală cunoștință de cauză, una valabilă nu doar pentru oportunitatea de a juca la Paris, ci și pentru viața de după. Cea mai bună opțiune a fost să mi se amputeze partea superioară a degetului. Este o schimbare destul de mare acum și o provocare interesantă, cred… Nu am avut mult timp să iau decizia. După ce m-am decis mi-am sunat soția și ea m-a avertizat ca nu cumva să iau o hotărâre pripită, dar aveam toate informațiile necesare pentru a lua această decizie nu doar pentru Paris, ci și pentru viața de după. Sper să nu îmi ia prea mult timp să revin la formă”, a declarat Dawson pentru 7NEWS.

Antrenorul echipei de hochei pe iarbă a Australei – numită Kookaburras, Colin Batch, a lăudat decizia lui Dawson, caracterizând-o drept o incredibilă dovadă de devotament și de angajament.

„Dawson s-a întors acum la antrenamente. Cu siguranță a ridicat ștacheta pentru oricine își va mai rupe un deget în viitor, dar toate laudele pentru Matt; a luat această decizie și evident că este foarte dedicat să joace la Paris,” a declarat Colin Batch.

Un jucător extrem de combativ pe terenul de joc, Dawson consideră că media a acordat prea multă atenție gestului pe care l-a făcut.

„Sunt multe alte probleme și alte persoane care se confruntă cu alte lucruri în viața lor care sunt mai mari decât pierderea unui deget, așa că sunt foarte norocos că este doar o mică parte din degetul meu”, a conchis jucătorul australian.

Nu este prima dată în carieră când Dawson se confruntă cu o accidentare serioasă. În urmă cu șase ani, el a fost foarte aproape de a-și pierde un ochi după ce a fost lovit de o crosă de hochei.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article